Η Προσευχή ...
  |  Home  |  Το Βιβλίο (60 sec download)  |  Το πρώτο κεφάλαιο  |  Αγιος Νεκτάριος και management  |  Μιά Εικόνα |  Επικοινωνήστε
 
 


Με δύο απλά λόγια, αυτή η προσευχή άλλαξε τη ζωή μου. Ο Κύριος με ελέησε πέρα από κάθε προσδοκία.

Μπορεί να αλλάξει και τη δική σου ζωή. Απλά, γονάτισε και δοκίμασε να πεις αυτά τα λόγια.

Τι έχεις να χάσεις; Πόσα μπορείς όμως να κερδίσεις... 

ΠΡΟΣΕΥΧΗ ΣΤΟΝ ΑΓΙΟ ΠΑΤΕΡΑ, ΤΟΝ ΔΗΜΙΟΥΡΓΟ ΚΑΙ ΤΗΝ ΜΟΝΑΔΙΚΗ ΕΛΠΙΔΑ ΜΟΥ 

          Κύριε, ξύπνησα και είδα μιά καινούργια μέρα. Η πρώτη μου σκέψη είναι πάντα στα βάρη, στις δυσκολίες αυτής της μέρας. Αμέσως όμως Κύριε σκέφτηκα και πάλι εσένα. Σε παρακαλώ, άκουσε τη φωνή μου, στο όνομα του Ιησού Χριστού, και με το λόγο σου που είναι ισχυρότερος από κάθε δίστομο μαχαίρι, ανάλαβε εσύ τα βάρη της μέρας.

           Που να βαδίσω και τι να πρωτοκάνω σήμερα Κύριε... Γνωρίζω όμως ότι είπες ότι εσύ είσαι η οδός, και η αλήθεια και η ζωή. Όποιος σε ακολουθήσει δεν θα περπατήσει στο σκοτάδι, αλλά θα έχει το φως της ζωής.

          Απο που θα έρθει η βοήθεια μου; Η βοήθειά μου θα έρθει από τον Κύριο που έφτιαξε τον ουρανό και τη γη. Θυμήθηκα Κύριε ότι εσύ στόλισες αυτή τη γη τόσο διαφορετικά από κάθε άλλο ουράνιο σώμα, με τόση στοργή για τα παιδιά σου, εμάς... σε παρακαλώ βοήθησε μας όλους Κύριε να χαρούμε αυτή τη γη, να χαρούμε το έργο σου. Βοήθησε την οικογένεια που μου χάρισες, την εκκλησία σου και κάθε άνθρωπο να χαρεί τη γη που στόλισες για μας με τόση καλοσύνη.

          Γνωρίζω άγιε πατέρα ότι κάνω λάθη και έχω αδυναμίες. Προσπαθώ να ακολουθήσω το λόγο σου, μα κάνω λάθη. Δεν σου ζητάω να με βοηθήσεις επειδή είμαι καλός ή επειδή κάνω καλά έργα, γιατί γνωρίζεις πατέρα ότι δεν τα καταφέρνω καλά. Σε εγκατέλειψα, σε παρακαλώ εσύ μην με εγκαταλείψεις. Σου ζητάω να με ακούσεις όπως ο πατέρας ακούει και φροντίζει το μικρό παιδί του, επειδή το πονάει και τό λυπάται, όχι επειδή είναι καλό.

          Πατέρα μου ουράνιε, ας είναι άγιο το όνομα σου

         Ας έρθει η βασιλεία σου

         Ας γίνει το θέλημα σου στη γή όπως και στον ουρανό

          Ανάλαβε σε παρακαλώ άγιε πατέρα τη ζωή μας κατα πάντα. Εσύ που σχεδίασες με τη σοφία σου και τη δύναμη σου τα σύννεφα και το νερό, τον ήλιο και τη σελήνη, το οξυγόνο και τα στοιχεία στις σωστές αναλογίες, εσύ που από το ίδιο χώμα και νερό ρύθμισες τα δέντρα να μας δώσουν τόσο υπέροχους και διαφορετικούς καρπούς, εσύ που ρύθμισες την περιστροφή της γής με τόση ακρίβεια, ρύθμισε σε παρακαλώ και τη δική μας ζωή και το μέλλον κατά πάντα. Σχεδίασε εσύ σε παρακαλώ τη ζωή μας κατά πάντα.  

          Ανάλαβε Κύριε εσύ τις συγκυρίες και τις υποθέσεις και τις σκέψεις τις δικές μας και των άλλων, και κάνε θαυμαστό το έλεος σου στη ζωή μας. Μόνος εσύ γνωρίζεις τι είναι καλό, και μόνο εσύ μπορείς να το πραγματοποιήσεις Κύριε. Σχεδίασε το αύριο, τη ζωή μας σε παρακαλώ, και κάνε αυτό που εσύ γνωρίζεις ότι είναι καλό για μας.

         Κύριε συγχώρεσε μας για τις αμαρτίες, τα λάθη και τις αδυναμίες μας. Βοήθησε μας να συγχωρούμε πάντα τους συνανθρώπους μας, όπως περιμένουμε και ελπίζουμε και εσύ να μας συχωρέσεις. Ας μην έχει κανείς άνθρωπος πίκρα ή παράπονο για τις πράξεις μας, να μην χάσουμε τη δυνατότητα να σου μιλάμε και να μας ακούς. Βάλε αγάπη αληθινή στην καρδιά μας και φύλαξε το στόμα μας να μην πούμε ποτέ κάτι που θα φέρει στεναχώρια σε κάποιο άνθρωπο και χωριστούμε όχι μόνο από τον αδελφό μας, αλλά και από εσένα.

          Μην επιτρέπεις πειρασμό στη ζωή μας άγιε πατέρα. Μην αφήσεις τον πονηρό να μας παγιδεύσει. Ελευθέρωσε μας από το κακό, τον πειρασμό και τον πονηρό. Ελευθέρωσέ μας εσύ Κύριε από τα πυρωμένα βέλη του πονηρού που με δόλο κινούνται εναντίον μας.

          Δεν ελπίσαμε σε κανένα άνθρωπο Κύριε, μόνο σε εσένα ελπίσαμε. Δώσε μας την ευλογία σου και οδήγησε μας εσύ.

        Σε ευχαριστώ για όλα Κύριε. Σε ευχαριστώ για την κάθε στιγμή της ζωής μας. Γιατί ότι έχουμε είναι δώρο από σένα.

       Οδήγησε μας και σήμερα Κύριε.  Ευλόγησε τη μέρα, την εργασία και την προσπάθεια μας, και στρέψε τη στη σωστή κατεύθυνση. Κάνε θαυμαστό το έλεος σου στη ζωή μας.  

__________________________________________________________________         

       Θέλεις να ακούσεις την προσευχή αντί να τη διαβάσεις?

Κάνε κλικ δίπλα - σε παρακαλώ περίμενε να κατέβει το αρχείο ήχου     ΠΡΟΣΕΥΧΗ

__________________________________________________________________
         

          Είναι απλές αριθμητικές συμπτώσεις;

          Είναι μέρος ενός σχεδίου;

          Υπάρχουν αλήθεια τόσες συμπτώσεις;

           Στα μαθηματικά διδάσκουμε ότι αν έχουμε 15 καρέκλες και θέλουμε να βρούμε με πόσους τρόπους μπορούν να καθίσουν σε αυτές 15 άνθρωποι, η απάντηση είναι: 1.307.674.368.000 διαφορετικοί τρόποι να καθίσουν οι άνθρωποι. (ν!=15!=1.307.674.368.000)

          Πως τα δισεκατομμύρια των περιπτώσεων που υπήρχαν, για κάθε φυσική σταθερά, ‘‘έτυχε’’ και δεν πήραν μια άλλη τιμή, αλλά ειδικά αυτή που ήταν η μόνη απαραίτητη;

          Είναι σαν να ρίξουμε στη γη ένα δοχείο με τυπογραφικά στοιχεία, και από σύμπτωση να πέσουν έτσι ώστε να γραφτεί από μόνος του ο εθνικός ύμνος!         

            Διάβασε το βιβλίο και αν σου αρέσει στείλε το όπου θέλεις (ιδιαίτερα σε νέους ανθρώπους που ακούν γύρω τους ότι ο Θεός υπάρχει μόνο στη φαντασία των καθυστερημένων και των αμόρφωτων ανθρώπων).

        Δεν υπάρχουν πνευματικά δικαιώματα. Τύπωσέ το, αντέγραψε μέρος ή ολόκληρο στην ιστοσελίδα σου, με λίγα λόγια κάνε ότι θέλεις. Δεν είναι καθόλου απαραίτητο να αναφερθείς στο συγγραφέα ή να αναφέρεις το όνομα μου (Γιώργος Λεκάτης).

      Είναι ένα Ορθόδοξο Χριστιανικό βιβλίο, γραμμένο από ένα μαθηματικό που μέσα από την ανάλυση και την επιστήμη ανακάλυψε ότι αυτό που του έλεγε η γιαγιά του για το Θεό είναι μια μεγάλη αποδείξιμη αλήθεια!